Jaarlijks uitje naar de Culturele Hoofdstad

vrijdag 29 jun

De hele provincie zindert van activiteiten rondom Culturele Hoofdstad Leeuwarden - Friesland 2018! Ons jaarlijks uitje staat ook in het teken van LF'18: we gaan op naar Ljouwert! Op 29 juni gaat de om bus richting hoofdstad. Opstapplaats is de IJsbaan, uiterlijk om 12.45 in de bus!  

 

Aangekomen in Leeuwarden, worden we ontvangen met koffie en koek. Een gids zal ons wat toelichting geven op het verdere programma. Voor het tweede deel van de middag, kunt u zelf kiezen uit de volgende mogelijkheden: 

 

 

(keuze 1) Prisontour de Blokhuispoort

Eeuwenlang staat hij al in het centrum van Leeuwarden, de Blokhuispoort. Een spannend gebouw met meesterlijke verhalen. Laat je rondleiden en verwonder je over de cellen en natuurlijk de isoleercellen in de kelders van dit "kasteel".

 

 

(keuze 2) Fries Museum brengt Escher

De expositie van Escher is één van de blockbusters van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Een audiotour geeft de gasten een goede indruk van de internationale allure van deze expositie. Daarna is er nog tijd om het museum op eigen gelegenheid te ontdekken.

 

 

(keuze 3) De Smakelijke Bierproeverij

Leuk om te ontdekken waar de eerste Pilsener vandaan komt en hoe bier gebrouwen in een klooster smaakt! Maak kennis met verschillende bieren en diverse smaken, van monnikenwerk volgens eeuwenoud recept en Belgisch genot tot onweerstaanbaar licht.

 

 

Aan het einde van de middag komt iedereen weer bij elkaar, om daarna met zijn allen Leeuwarden vanaf het water te bekijken. Geniet van de vele historische monumenten en prachtige verhalen, verteld door de gids. Een praamvaart door de prachtige grachten van Leeuwarden is een "genot". We sluiten daarna af met lekker eten en drinken, ergens in de binnenstad, voordat we weer op de bus stappen richting Lemmer. 

 

Geef je op voor 15 juni!  Maar hoe eerder, hoe beter. Bij opgave graag doorgeven welk keuzeonderdeel, de Prisontour (1), Fries Museum brengt Escher (2) of de Smakelijke Bierproeverij (3) je mee wilt maken. Geef daarnaast ook even je tweede keus aan, mocht de eerste keus niet meer lukken. Je keuzes kun je invullen in het 'opmerkingenveld'. 

Aanmelden evenement: