50 jarig jubileum VvBL

Een bijzonder geslaagd feest ter ere van het 50 jarig jubileum van onze vereniging is woensdag 2 november jl. gevierd in gepaste sfeer.

 

Gala/chique, op de meest unieke locatie die onze regio rijk is, het wereld erfgoed het Ir. D.F. Woudagamaal en haar bezoekerscentrum.

 

Culinair exclusief gefaciliteerd door Bilderberg, landgoed Lauswolt Beetsterzwaag met een overheerlijk, 5 gangen, "walking" diner. Met naast circa 140 leden en partners te gast Burgemeester Fred Veenstra en wethouder Frans Veltman van Gemeente De Fryske Marren, bestuursvertegenwoordiging van de zusterverenigingen uit het voormalige Skarsterlân, de OVS en Gaasterland, de ONG evenals de OVL uit Lemmer. Daarnaast natuurlijk verschillende oud-voorzitters en oud-bestuursleden en ere-voorzitter en mede oprichter van de vereniging Piet Burgers.

 

Door butler Alphons op professionele aangekondigd werden alle gasten die avond door het bestuur verwelkomd in het sfeervolle, in 1915 gerealiseerde, rijksmonument en werelderfgoed. Met een drankje in de hand werd via een korte tour door het ketelhuis van het stoomgemaal koers gezet naar het onder architectuur recent gebouwde bezoekerscentrum.

 

Hier is, begeleid door butler Alphons de voorzitter van een microfoon voorzien, de vernieuwde website van de vereniging gepresenteerd en sprak burgemeester Veenstra zijn waardering uit voor de verenging en haar 50 jarig bestaan en benadrukte hij het belang van het bestaan van het bedrijven- en ondernemerscollectief voor bedrijven en ondernemers maar ook voor het gemeentelijk bestuur. Butler Alphons interviewde vervolgens de verschillende oud-voorzitters, te weten Cees Heijl, John Macco, Johan Boesjes, Koen Maronier en ere-voorzitter en mede oprichter Piet Burgers.

 

De inwendige mens werd tussen de bedrijven door getrakteerd op een overheerlijk exclusief 5 gangen diner. Aansluitend vanzelfsprekend dans op muziek verzorgd door de "sfeercompany".