Bijeenkomst Liander over transportschaarste elektriciteitsnet

Uitnodiging van Liander

Liander nodigt u uit voor een informatiesessie over "Transportschaarste" op het elektriciteitsnet in de regio zuidwest Friesland. Tijdens dezesessie wordt ingezoomd op de huidige netsituatie in de regio en wat dit voor u, en voor Liander als netbeheerder betekent.

 

Over transportschaarsteFriesland heeft de afgelopen jaren een flinke economische ontwikkeling doorgemaakt. Dat leidde tot de komst van nieuwe bedrijven, uitbreiding van bestaande bedrijven, veel woningbouw en investeringen in de toerismesector. Daarnaast is de regio heel actief als het gaat om het opwekken van duurzame energie. De vraag naar elektriciteit wordt door deze ontwikkelingen steeds groter, terwijl de capaciteit van het netwerk daarvoor niet toereikend is, dit wordt transportschaarste genoemd. 

Situatie, uitdagingen en kansenOm u te informeren over transportschaarste in de regio zuidwest Friesland en de uitdagingen en kansen die hierbij gepaard gaan organiseert Liander in samenwerking met de gemeenten Fryske Marren en Sudwest Fryslan een informatiesessie. U wordt tijdens deze sessie bijgepraat over deontwikkelingen op het net en de inspanningen van Liander, waarbij er alle ruimte is voor vragen. Liander ontvangt u graag in de raadszaal in het gemeentehuis van de Fryske Marren op 13 februari 2020 van 14.00 tot 16.00 uur.

 

Aanmelden voor de bijeenkomstWilt u deze bijeenkomst bijwonen, dan kunt u zich aanmelden per mail via oeds.kuipers@alliander.com.